Bröllopsfesten

Ja vi har ju bestämt var vi kommer att ha vår bröllopsfest. Vi har valt att ha vår fest på restaurang River Café. Vi kom dit och blev fullkomligt förälskade i stället. Om ni går in och tittar på bilderna förstår ni, eftersom det är ett vinterbröllop vi ska ha kommer det vara mörkt ute och då kommer hela Göteborg lysas upp utanför paoramafönstren. Inte nog med det så är platsen där stället ligger det första stället vi bodde på tillsammans så det betyder en hel del för oss.

Det kommer bli brudskål, 3-rätters middag med vin och sedan bröllopstårta och kaffe med avec. Efter det kommer festen att hålla på till minst 02,00 Eftersom detta är en restaurang så måste vi ta både mat och alkohol därifrån men i priset får vi hjälp av en bröllopskordinator och det känns jättebra. Hon var mycket trevlig och väldigt kunnig gällande bröllop. På ett ungefär hamnar priset/kuvert på 1200:- men då ingår allt hela kvällen och natten så känns prisvärt för vad mna får för pengarna. Flertalet hotell finns i närheten till gästerna så alla har gångavstånd till det eller kollektivtrafik. Så det är ju här ute på piren jag har tänkt att vi skålar i Hot Havana Club eller liknande varm dryck.


'
(bilder lånade av river café)


Save the date

Ja nu har jag börjar spåna på hur våra Save the date-kort ska se ut. Jag vill ha champagnefärgade kort men vet inte om jag kan hitta sånna någonstans? Jag har aldrig gjort några kort tidigare men vill ha stilrena/moderna kort så desto mindre på dessto bättre. Har en bild i huvudet iaf..... Visar när jag gjort det första klart så får ni recensera.. haha.....


Varm välkomstdrink

Vi har nu bestämt oss att vi kommer ha en varm välkomstdrink när vi anländer till restaurangen. Alla kommer få gå ut och ställa sig utanför restaurangen när vi anländer. För att det inte ska bli för kallt kommer vi ge alla varsin Havana Club Hot och sen ska alla ha varsitt lång tomtebloss och välkomna oss igenom.. Det kommer ju vara mörkt då så jag tror det kommer bli riktigt pampigt. Vi kommer komma ner för en lång pir som kommer vara upplyst av facklor och marschaller. För att värma folk lite extra kommer vi ha tunnor som brinner som man kan värma sig lite vid. Vad tror ni? Hiss eller diss?

Sen är ju detta inslag en självklarhet eller hur? :-)


In och utmarsch?!

Är det någon som har tips på bra låar till in och utmarsch? Inget kristet ch någon "kul" låt till utgången.. Någon låt som lixom "nu börjar festen" låt :-) Vi har bestämt en av de två låtarna vi ska ha under vigseln.

Kent-utan dina andetag fast en tjej som sjunger dig superlugnt.. Lyssna på Carolina Wallin Peréz - Utan dina andetag så förstår ni hur jag menar :-)
Jag älskar kent så det var ett självklart val sen nummer två vet jag inte än... Tips?! :-)


Mörkaste vintern...

Jag har och kommer säkert vela ett tag till. Alla som känner mig förväntar sig och är nog rätt säkra på att mitt färgtema kommer vara rosa och vitt men jag har nog släppt det och kommer ha champagne och vitt i stället. Jag tänker mig champagne/guld lite slitet romantiskt sådär. Massor med ljus och mycket detaljer... Skulle man ha rosa känns det som det blir för "puttinuttigt" och det gillar jag verkligen inte.... Guld på rätt sätt känns lyxigt och fint... Bröllopskordinatorn kan ju det där med lagom och då kommer det nog vara bra.... :P Här är lite inspirationsbilder....:


Bröllopsbukett..

Jag älskar kalla och därför kommer min bröllopsbukett självklart innehålla det. Den buketten känns modern och inte så traditionell, det passar mig... :-) En liknadne denna nedan:


Bröllopstorget...

Man får höra både positiva oc negativa saker på forum såklart.. Men jag väljer ut godbitarna och därför tycker jag det är toppen att det finns.. Man får tips och idéer och man kan dela med sig med sina och få lite kommentarer på sina funderingar.. Sen att gå in i diskussioner som inte har med den lyckliga dagen att göra, det hoppar jag! Så jag ger det faktiskt tummen upp!


Skickar med en bild tagen från vår kryssning i Karibien i somras.. Underbart men ingen resa jag skulle välja som brällopsresa då man inte har mycket tid att bara vara... Ska ni åka på kryssning på er bröllopsresa? :-)


Vigselplats

Vi har i nuläget bestämt oss för att viga oss på Gunnebo Slott. Jag är ateist och vill därför inte gifta mig i kyrkan och vi vill ha ett mysigt och gemytligt ställe. Därför är Gunnebo slott perfekt. Det är ett superfint och ståtligt rum som vigseln kommer hållas i, alla kommer sitta i rader (som "vanligt") och sedan kommer vi ha två solosånger (vilka det är håller jag för mig själv ett tag till) och vigselförättaren kommer även läsa en dikt är min tanke.
Det kommer bli så bra.... Hoppas jag :-)


Bild lånad av www.gunneboslott.se

Efter hade jag VÄLDIGT gärna åka häst och vagn till festen MEN det är för det första februari när vi ska gifta oss, det är 20 min BILVÄG till festen så vi kan helt enkelt inte göra det. Så då tänker vi oss att vi åker Limousine eller någon annan fin bil dit i stället. Inte bestämt ännu.....

Nu ska jag mysa ner mig i soffan lite...
Ciao!





Första inlägget....

Oj spännande.. Vi har redan börjat planera och bestämt en hel del. Datumet vi kommer gifta oss är 2013-02-02. Jag kommer skriva här för att våra gäster ska få följa vägen mot vår drömdag men även för att få andra tips och idéer från de som har gift sig eller som är på väg mot sin stora dag....

I det första riktiga inlägget kommer jag att visa vart bröllopsfesten och vigseln kommer hålla hus...



"Att uppleva den eviga kärleken tar inte lång tid."


RSS 2.0